meidän

Yhdistyksemme

Espoon ja Kauniaisten Omaishoitajat ja Läheiset ry on yhdistys, joka toimii omaishoitoperheiden tukena. Autamme eri tilanteissa, joihin voit omaishoitajana joutua. Yhdistyksemme on perustettu v. 2003 ja se on Omaishoitajaliiton jäsenyhdistys. Toimimme jäsentemme edunvalvojina, tuomme esiin omaishoitajien asiaa ja olemassaoloa sekä teemme parhaamme parantaaksemme paikallisesti omaishoitajien tilannetta.

Ajankohtaista

Löydät kevään valmennukset, kahvilat, ryhmät ja virkistys-tapahtumat kalenteristamme.

Kevään 2024 toimintaesite.

Tietoa työikäisille omaishoitajille.

Toimintaamme tukevat

Merkittävä osa yhdistyksemme toimintaa on yhteistyö eri kumppaneiden kanssa.  Omaishoitajien virkistys- ja hyvinvointitoimintaa tukevat mm. L-U:n hyvinvointialue, Ragnar Ekbergin säätiö, Stiftelsen Brummerska Hemmet.
Omaishoitajuuden tukeminen on myös yrityksille tilaisuus profiloitua yhteiskuntavastuullisena työnantajana ja toimijana. Keskustelemme mielellämme erilaisista yhteistyömuodoista yrityksenne kanssa. Ota yhteyttä toiminnanjohtaja Suvi Mansukoskeen.

Vapaaehtoiset ja Opiskelijat

Toivotamme kaikki toiminnastamme kiinnostuneet mukaan. Vapaaehtoisena voit toimia yhdistyksessämme sinulle sopivissa tehtävissä aikataulusi ja kiinnostuksesi mukaisesti. Vapaaehtoisella ei tarvitse olla mitään erityistaitoja. Ole yhteydessä, jos toimiminen vapaaehtoisena omaishoitajien hyväksi kiinnostaa, mietitään yhdessä sinulle sopiva tehtävä.

Opiskelijat ovat tervetulleita tekemään yhteistyötä kanssamme:
• harjoittelu mahdollisuuksien mukaan
• hankkeet ja projektit
• tapahtumat ja opintotehtävät
• vierailut kuulemaan omaishoidosta tai me voimme vierailla oppilaitoksessa
• opinnäytetyö aiheesta.

OmaisOiva

Espoon ja Kauniaisten Omaishoitajat ja Läheiset ry on OmaisOiva-yhdistys. OmaisOiva-toiminta on Omaishoitajaliiton ja paikallisyhdistysten yhteinen, omaishoitajien voimavaroja tukeva toimintakokonaisuus. Toimimme Espoon ja Kauniaisten lisäksi myös Länsi-Uudenmaan kunnissa.

Esite

Esitteessä kerromme toiminnastamme ja erilaisista toimintamuodoistamme. Kerromme myös, kuinka voit liittyä mukaan toimintaan, joko osallistumalla valmennuksiin, ryhmiimme tai esim. kahvilaan. Myös henkilökohtainen neuvonta ja tuki on tärkeä osa toimintaamme. Jos haluat toimia vapaaehtoisena omaishoitajien parissa, olet tervetullut. Teemme myös yhteistyötä oppilaitosten, yritysten ja muiden yhteisöjen kanssa.

Omaishoitaja

Kuka on omaishoitaja?

Omaishoitaja on henkilö, joka pitää huolta läheisestään tai perheenjäsenestään, joka sairaudesta, vammaisuudesta, ikääntymisestään tai muusta erityisestä avuntarpeesta johtuen ei selviydy arjesta omatoimisesti. Hoitoa tarvitseva voi olla minkä ikäinen tahansa. Omaishoitajia ovat esimerkiksi vammaisten lasten vanhemmat, puolisoaan hoitavat ja vanhemmistaan tai läheisestään huolehtivat henkilöt.

kalenteri

tapahtumamme

Yhdistyksen virkistystapahtumien ja retkien tiedot löytyvät tämän valikon alta kohdasta virkistystapahtumat ja-retket.

i

Blogi

uutiset ja artikkelit

Ota yhteyttä

Kauppamiehentie 6
02100 Espoo
puh. 050 528 4224
info@eskaomaishoito.fi